Acura Adviseur Extranet

GARAGEVERZEKERINGEN, HOE VERDER?

“Dat Delta Lloyd stopt met garageverzekeringen, biedt ons de kans om ons nog verder te profileren als specialisten op dit gebied”, zegt Henk Smit directeur van service provider Acura.

Smit vindt de impulsieve actie van Delta Lloyd om de hele portefeuille per 1 januari 2017 op te zeggen “niet handig”. “Het veroorzaakt veel onrust in de markt, zowel bij de gevolmachtigden, het intermediair als de eindklanten. De branche heeft al te maken met een vertrouwensbreuk en dit soort opzeggingen helpen niet”, meent Smit. Dat er veel aan de hand is en dat de resultaten zwaar onder druk staan onderkent Smit. “Dat is niet exclusief toe te rekenen aan de portefeuille garageverzekeringen. In het schadelandschap is het altijd zwaar weer geweest. Niet kost-wat–kost een klant binnenhalen maar met verstand het risico beoordelen. Ik denk dat wij dat doen”, aldus Smit. “De garagebedrijven die wij aangeboden krijgen worden geïnspecteerd, gaan zorgvuldig door de acceptatiemolen en worden goed getarifeerd. Alleen dan is het mogelijk om een gezonde portefeuille op te bouwen”.

Acura Assuradeuren werkt op dit moment samen met ruim 110 assurantie adviseurs. “Wij zijn op zoek naar adviseurs en collega’s die het vak verstaan. Niet iedereen is bij ons welkom”, sluit Smit af.

Acura Assuradeuren - Postbus 156 - 5490 AD Sint-Oedenrode - info@acura.nl - KvK: 17181722 - AFM: 12012150

Top