Acura Adviseur Extranet

AVG en de impact op onze werkzaamheden

11 Oktober 2019

Sinds mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit is de nieuwe Europese privacywetgeving. Deze wetgeving heeft invloed op onze manier van werken en daar informeren wij u graag over.

Met de AVG is de privacy van onze verzekerden beter beschermd, een goede zaak dus. DitĀ brengt wel met zich mee dat wij bepaalde gegevens niet meer mogen opvragen waar dat voorheen wel mocht. Dit heeft gevolgen voor ons en onze verzekerden. Denk hierbij aan de behandeling van ziekmeldingen, maar ook aan meldingen op de reis- of annuleringsverzekering.

Wij mogen privacygevoelige informatie niet meer ontvangen, opslaan of delen met derden. Dit kan voor een vervelende situatie zorgen. Een voorbeeld is een melding van een zieke medewerker in het verzuimportaal plaatsen of het actueel houden van de gegevens in het portaal. Op dit gebied kunnen wij geen werk meer uit handen nemen. Ook het indienen van verzoeken tot bijdragen in kosten van interventies mogen wij met de komst van de AVG niet meer doen.

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn en uw administratieve werk uit handen te nemen. Helaas is dit soms niet mogelijk in verband met de nieuwe wetgeving. Als u hier vragen over heeft staan wij graag voor u klaar. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 088-7654000.

Terug

Acura Assuradeuren - Postbus 156 - 5490 AD Sint-Oedenrode - info@acura.nl - KvK: 17181722 - AFM: 12012150

Top