Acura Adviseur Extranet

Provisieverbod schade

01 Maart 2017

Een provisieverbod voor schade ligt niet op tafel bij het Verbond. Dat zei Verbondsvoorzitter David Knibbe op de am:dag in een paneldiscussie met AFM en Adfiz onder leiding van Jort Kelder. Hij benadrukte dat het Verbond nog midden in het evaluatieproces zit en komend voorjaar met zijn standpunt naar buiten komt.

Knibbe noemde drie punten die belangrijk zijn bij de evaluatie: advies moet goed toegankelijk blijven, het nut van een level playing field en adequate toetsing of er nog  verkeerde prikkels in het systeem zitten. 

Volgens Adfiz-voorzitter Wim Heeres wordt er geknepen op het intermediair door verzekeraars en overheid als het gaat om provisiehoogte. Knibbe weersprak dat, maar merkte wel op dat de totale kosten blijvend omlaag moeten en de hele keten hierin slimmer moet opereren.

Jos Baeten a.s.r. verzekeringen

Jos Baeten is blij met de resultaten van a.s.r.. Het bedrijf dat in juni een beursgang beleefde doet het goed. De groei in het schadebedrijf is volledig te danken aan het intermediair zegt Baeten. En zij hoeven zich wat hem betreft niet bezig te houden met een provisieverbod op schade. “Ik houd me daar in ieder geval níet mee bezig. Wat er in de leventak is gebeurd met complexe producten: daar heeft een provisieverbod echt zin gehad. Je moet je steeds afvragen welk probleem je aan het oplossen bent. Binnen schade is dat niet aan de orde en daarom herken ik het geluid niet.”

(bron: AM web)

Terug

Acura Assuradeuren - Postbus 156 - 5490 AD Sint-Oedenrode - info@acura.nl - KvK: 17181722 - AFM: 12012150

Top