Acura Adviseur Extranet

Cyberverzekeringen

01 Maart 2017

Naar schatting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) bedraagt het premievolume van deze verzekeringen in Nederland nu ongeveer 10 miljoen euro en in Europa 130 miljoen euro. In de VS ligt het premievolume al op meer dan 2 miljard euro. Het Verbond van Verzekeraars gaat kijken of de markt een stimulans kan krijgen. 

Cybercrime kost samenleving miljarden

Als bedrijf kun je niet meer zonder een goede verzekering tegen cybercrime en dataverlies. Dat is de stellige overtuiging van Yasin Chalabi, manager Professional Insurance van Hiscox. "Cybercrime kost de samenleving jaarlijks miljarden. Ik vind het vreemd dat er nog bedrijven zijn die deze risico’s verkeerd inschatten en een Data Risks verzekering uitstellen."

"Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad. En omdat ons leven zich meer en meer digitaal afspeelt, neemt ook de kans om slachtoffer te worden van online criminaliteit toe. Verlies van data en hacking zijn niet of slechts voor een deel gedekt onder traditionele verzekeringen. Een Data Risksverzekering biedt wel uitgebreide dekking voor deze risico’s."

Wilt u meer weten over de risico's van cybercrime/dataverlies en de oplossingen van Hiscox? Neem dan contact op met Yasin Chalabi via 020-5170700 of Yasin.Chalabi@Hiscox.com

Terug

Acura Assuradeuren - Postbus 156 - 5490 AD Sint-Oedenrode - info@acura.nl - KvK: 17181722 - AFM: 12012150

Top