Acura Adviseur Extranet

Problemen RDW rondom controle verzekeringsplicht motorrijtuigen

17 September 2012

Bij de aanschaf van een nieuwe auto of bij het wijzigen van verzekeraar hebben wij wettelijk gezien 28 dagen, nadat de verzekeringsovereenkomst tot stand is gekomen, de tijd om het kenteken aan te melden bij de RDW.

RDW houdt geen rekening meer met 28 dagen termijn 
Sinds de invoering van de verscherpte controle van de RDW op de verzekeringsplicht van motorrijtuigen, is gebleken dat er niet in alle gevallen rekening meer wordt gehouden met bovengenoemde termijn van 28 dagen. Het praktische gevolg hiervan is dat een verzekerde aangeschreven kan worden door de RDW over het niet voldoen aan de verzekeringsplicht op het moment dat de klant van verzekeraar wisselt. Er wordt in deze brief dan gevraagd om een zogenaamde artikel 34 verklaring. Wij beseffen dat dit voor overlast zorgt bij zowel de klant als bij u. Op dit moment worden er heel veel artikel 34 verklaringen bij ons opgevraagd.

Oplossing nabij: RDW past systemen medio oktober aan
 
Naar aanleiding hiervan hebben wij contact gezocht met de RDW. De RDW heeft onderkend dat zij geen rekening meer houden met de meldingstermijn van 28 dagen bij het oversluiten van een WAM verzekering. Omdat de verscherpte controles niet passen bij de bedoeling van de 28 dagen termijn, heeft de Overheid besloten deze controles terug te draaien. De RDW moet hiervoor haar systemen aanpassen. De verwachting is dat de RDW dit medio oktober heeft gerealiseerd.

Afgifte artikel 34 verklaringen.

Totdat de RDW haar systemen heeft aangepast, doen wij onze uiterste best om de artikel 34 verklaringen zo snel mogelijk digitaal aan de RDW af te geven.

Wij gaan er vanuit dat binnen afzienbare tijd het hierboven beschreven probleem is opgelost. Alvast bedankt voor uw begrip

Terug

Acura Assuradeuren - Postbus 156 - 5490 AD Sint-Oedenrode - info@acura.nl - KvK: 17181722 - AFM: 12012150

Top