Acura Adviseur Extranet

Productaanpassingen Pakketpolis voor Particulieren

01 Juli 2009

Onderstaand treft u een overzicht aan van de aanpassingen zoals die zijn doorgevoerd in de Pakketpolis voor Particulieren. Voor nieuwe polissen zijn de aanpassingen beschikbaar per 1 juli voor bestaande polissen per prolongatie augustus (hoofdvervaldatum). Alle producten kennen nu de meest actuele voorwaarden en zijn weer state of the art. Uiteraard worden ook het handboek, aanvraagformulier en ons extranet hierop aangepast.<br><br>

Module Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand
Rubriek Aansprakelijkheid
- Mogelijkheid tot het kiezen van een verzekerd bedrag van € 2.500.000,--
- Aanpassing voorwaarden (alleen tekstueel)
Rubriek Rechtsbijstand
- Geen aanpassingen

Module Medisch en Leven
Rubriek Gezinsongevallen
- Product vervangen door de gezinsongevallenverzekering van REAAL
- Product kent vier combinaties van verzekerde bedragen euro 5.000 bij overlijden en euro 20.000 bij blijvende invaliditeit oplopend tot euro 50.000. Daarnaast kent dit product standaard een cumulatieve dekking oplopend tot 350%. Er kan een keuze worden gemaakt uit een dekking voor gezin of alleenstaande.

Het beroep van verzekerde is niet van invloed op de premie. Bij overlijden van beide ouders als gevolg van een en hetzelfde ongeval kent de polis een dubbele uitkering toe aan kinderen tot 21 jaar. Dekkingsgebied wereld.

Rubriek Persoonlijke ongevallen
- Product toegevoegd aan de module
- Product kent een 4-tal rubrieken rubriek A uitkering bij overlijden, rubriek B uitkering bij blijvende invaliditeit, rubriek C daggeld uitkering bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid, rubriek D vergoeding geneeskundige behandeling i.v.m. ongeval. Rubriek B kent de mogelijkheid het uitkeringspercentage te verhogen tot respectievelijk 225% of 350% van het verzekerd bedrag. Rubriek C kent een wachttijd van 14 dagen de mogelijkheid bestaat deze  te verhogen of te verlagen, de standaard uitkeringstermijn bedraagt 2 jaar deze kan worden verkort naar 1 jaar of verlengd naar 3 jaar.  De premie is afhankelijk van het beroep dat verzekerde uitoefent. Acceptatie is mogelijk tot een leeftijd van 60 jaar, de verzekering eindigt automatisch aan het einde van het verzekeringsjaar waarin de verzekerde de 65-jarige leeftijd bereikt.

Rubriek Uitvaart
- Geen aanpassingen

Module Verkeer

Rubriek Auto
- Aanpassing voorwaarden (alleen tekstueel) (diefstalpreventie)

Rubriek Motor
- De motorverzekering is uitgebreid met de mogelijkheid om een Schadeverzekering voor opzittenden bij te sluiten, daarnaast is het mogelijk om de verzekering uit te bereiden met een no-claimbeschermer en/of aankoopgarantie. De aankoopgarantie geeft de mogelijkheid om klanten met een tweedehands motor een aankoopgarantie aan te bieden waarbij bij diefstal of total loss binnen 3 jaar na aankoopdatum het aankoopbedrag wordt vergoed.
- Bonusplan, deze mogelijkheid houdt in dat schadevrijejaren van elk motorrijtuig in bezit van de klant, ongeacht de maatschappij waar dat motorrijtuig verzekerd is, kan worden overgenomen.
- Aanpassing diefstalpreventie-eisen, de grenzen m.b.t. verzekerde waarde van de motor en de daarbij behorende diefstalpreventie-eisen in combinatie met de ouderdom van de motor zijn opgetrokken.
- Aanpassing voorwaarden

Rubriek SVI + SVI Gezinsleden
- Geen aanpassingen

Module Wonen

Rubriek Opstal
- Premietoeslag voor kunstriet, geïmpregneerd riet en schroefdak is vervallen
- Aanpassing voorwaarden (alleen tekstueel)
- De termijn voor de herbouwwaardemeter is aangepast naar 10 jaar

Rubriek Inboedel
- Premietoeslag voor kunstriet, geïmpregneerd riet en schroefdak is vervallen
- Aanpassing voorwaarden (opname laptop buiten de woning tot euro 1000. Was al schadebehandelingsrichtlijn, overige aanpassing alleen tekstueel)

Module Recreatie

Rubriek Doorlopende reisverzekering
- Naast het verzekerd bedrag voor (garantie-)annulering van euro 1500  is nu de keuzemogelijkheid gekomen van euro 3500. Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan het verzekerd bedrag verder te verhogen naar euro 5000.
- Aanpassing voorwaarden (alleen tekstueel)

Rubriek Caravan
- Aankoopgarantie standaard opgenomen in polisvoorwaarden
- Wijziging in premiegrondslag, als premiegrondslag kan de aankoopwaarde van de caravan gehanteerd worden. (met een correctie in de vorm van een bouwjaartoeslag (over de caravan casco en hageltoeslag) zal de premie vervolgens worden vastgesteld). Dit schept duidelijkheid voor de klant en scheelt bovendien veel gezoek naar oorspronkelijke cataloguswaarden die niet meer thuis te brengen zijn.
- Versoepeling preventie-eisen
- Toegevoegd topmodule: geen eigen risico, 7 jaar nieuwwaarde, 5 jaar nieuwwaarde voor voortent/luifel, Verlenging dekking eigen gebrek, materiaal- en constructiefouten naar 5 jaar, ruimere dekking voor kostbare zaken.

Rubriek Kampeerauto
- Wijziging in premiegrondslag, als premiegrondslag kan de aankoopwaarde van de kampeerauto gehanteerd worden. (met een correctie in de vorm van een bouwjaartoeslag zal de premie vervolgens worden vastgesteld). Dit schept duidelijkheid voor de klant en scheelt bovendien veel gezoek naar oorspronkelijke cataloguswaarden die niet meer thuis te brengen zijn.
- Aankoopgarantie gedurende 3 jaar
- Optioneel kan nieuwwaarde uitgebreid worden naar 5 jaar. (standaard 3 jaar)
- Optioneel kan polis worden uitgebreid met een Schade Verzekering Inzittenden van euro 1.000.000
- Optioneel kan polis worden uitgebreid met een No-claimbeschermer
- Versoepeling preventie eisen

Rubriek Klassieker
- De klassiekerverzekering is uitgebreid met de mogelijkheid om een Schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten
- Scherper tarief: het 3000 km tarief is gewijzigd in 5000 km, het 5000 km tarief is gewijzigd in 7500 km.Het blijft mogelijk om voor 10000 km te kiezen
- De zekerheidsstelling is is verhoogd van euro 12.500 naar euro 50.000.
- Kosten van hulpverlening zijn langs de weg in het buitenland zijn opgenomen in de hulpdekking Europa
- Preventie-eisen zijn versoepeld

Rubriek Boot
- Aanpassing voorwaarden (alleen tekstueel)

Rubriek Golf
- Aanpassing voorwaarden (alleen tekstueel)

Rubriek Hobbytractor
- Aanpassing voorwaarden (alleen tekstueel)

Terug

Acura Assuradeuren - Postbus 156 - 5490 AD Sint-Oedenrode - t 088-7654000 - f 088-7654099 - e info@acura.nl - KvK: 17181722 - AFM: 12012150

Top