Acura Adviseur Extranet

Verkorte procedure ziek melden - hersteld melden

  1. Ga naar de website www.verzuimsignaal2.nl
  2. Voer uw persoonlijke loginnaam en wachtwoord in --> uw bedrijfsgegevens en ingevoerde werknemers worden nu zichtbaar.

Ziek melden
Na het inloggen komt u in het beginscherm. Hier kunt u een werknemer aanklikken (op de regel). Een werknemer zoeken is ook mogelijk, door rechtsboven een zoekterm in te geven en vervolgens op de verrekijker te klikken. De lijst wordt dan gefilterd op de ingevoerde datum.

U kunt nu op verschillende manieren uw ziekmeldingen doen. Bijvoorbeeld:

  1. Via de rechtermuisknop
    Bij het zoeken of selecteren van een medewerker via de organisatietree, kunt u met de rechtermuisknop een medewerker ziek melden.
  2. Via de snelkoppeling in de menubalk
    Door in de menubalk op de snelkoppeling 'ziek melden' te klikken, kunt u een medewerker ziek melden. Als u de desbetreffende medewerker geselecteerd heeft, verschijnt het formulier voor de ziekmelding. Het is ook mogelijk om een gedeeltelijke ziekmelding te doen, door een percentage minder dan 100% in te vullen. In dit scherm kunt u alleen een werknemer ziek melden vanwege een verzuimreden of ten gevolge van zwangerschap.

Vergeet niet om op de diskette te klikken, zodat de gegevens opgeslagen worden!

Hersteld melden
Zoek de desbetreffende medewerker en klik op het veld 'hersteld melden'. In het scherm wat dan geopend wordt, hoeft u alleen de datum van herstel en de reden van herstel in te voeren. Als de reden van het herstel volledig arbeidsongeschikt is, vult Verzuimsignaal zelf het percentage 100% in. Als uw werknemer gedeeltelijk hersteld is, moet u zelf een percentage invullen. Dit geldt ook voor arbeidstherapeutische basis. Het veld 'toelichting' hoeft u alleen te vullen in bijzondere gevallen.

Acura Assuradeuren - Postbus 156 - 5490 AD Sint-Oedenrode - info@acura.nl - KvK: 17181722 - AFM: 12012150

Top